06-36374909 info@dietistbas.nl

Werkwijze

In een notendop 

Een kenmerk van mijn werkwijze is dat ik toegankelijk ben. Over de behandelperiode coach ik u, ik vertel u absoluut niet wat u moet doen. U kunt het zien als gidsen bij het maken van dagelijkse keuzes die voor u belangrijk zijn. De gesprekken die wij voeren hadden net zo goed gevoerd kunnen worden onderweg of aan de keukentafel. Vanaf daar kunnen wij ook direct een kijkje nemen in de koelkast en voorraadkastjes. Het liefste denk ik mee in dingen die u zelf wil aanpassen en oplossingen die u heeft doorgevoerd. Op deze manier zijn de aanpassingen die u zelf realiseert duurzaam en is de kans op terugval naar uw oude gewoonten kleiner.

De intake

Het eerste consult, ofwel de intake neemt ongeveer een uur tijd in beslag. Tijdens het consult probeer ik u zo goed mogelijk te leren kennen en een beeld te vormen van uw eetgedrag en leefstijl.

Daarnaast ga ik met u uw medische geschiedenis na, zijn er punten waar ik vanaf moet weten? Komt er bijvoorbeeld diabetes of hypertensie voor bij u naasten? Bent u onlangs geopereerd en aan het revalideren? Zijn er contra-indicaties? Heeft u onlangs bloed geprikt? Zijn er labwaarden bekend? 

Goed om te weten is dat uw hulpvraag centraal staat, met u bespreek ik uw verwachting en stellen wij in samenspraak haalbare doelen, die u helpen het resultaat te halen dat u wenst.

Binnen dit consult is er ook de mogelijkheid om uw gewicht en middelomtrek te meten en deze tijdens vervolgconsulten te evalueren.

Vervolgconsulten

Vervolgconsulten zijn er in twee vormen: een kort vervolgconsult (15 minuten) en een langer vervolgconsult (30 minuten). Tijdens deze consulten bespreken wij de voortgang die u boekt, wat gaat er goed? Waar loopt u tegen aan? Zijn er onduidelijkheden met betrekking tot het advies? En staan we stil bij wat u nog graag van mij wil eten of wat u kwijt wil.

 

Stappenplan Dietist Bas

 

Kort & Krachtig, per kwartier

Heeft u een brandende vraag, behoefte aan mondeling advies of een vlotte check? Dan is “kort en krachtig” iets voor u. Afhankelijk van uw vraag kiest u voor een consult per kwartier waarin u vuurt en ik beantwoord.

Heeft u zelf een voedingsschema gemaakt en de behoefte dat ik er naar kijk? Dat kan! Net begonnen met regelmatig sporten en wilt u weten waar u op kan letten, kom langs, misschien heeft u iets gehoord in het nieuws waar u meer over wilt weten? Maak wel even een afspraak dan plannen wij deze op de korte termijn in.

Directe en indirecte tijd

Binnen de diëtetiek hanteren we de begrippen ‘directe’ en ‘indirecte’ tijd. Directe tijd is de tijd die wij samen spenderen, dit omvat face-to-face contact (fysieke consulten), telefonisch contact en bijvoorbeeld het uitvoeren van metingen.

Indirecte is de tijd die u niet ziet: achter de schermen. Voorbeelden hiervan zijn van administratieve aard, bijvoorbeeld: de rapportages naar zorgverleners, en de berekening horend bij het (dieet)advies.